Hobbys

Sociala hobbies

Att ha en hobby är som bekant alltid roligt och ännu roligare blir det ju såklart om det är en hobby som man på ett eller annat sätt kan dela tillsammans med andra, det vill säga en social hobby, vilket kan finnas i många olika varianter.

Vinklubb

Ett exempel på en social hobby är att man har någon form av vinklubb där man träffas några stycken kanske en gång i månaden och provar ett antal olika viner varje gång. Man har trevligt tillsammans och umgås samtidigt som man också lär sig att uppskatta vinets alla beståndsdelar. En variant på vinprovning är att man träffas ett gäng och lagar mat ihop med jämna mellanrum.

Gå på match

Att skaffa sig ett årskort och tillsammans med sina kompisar på alla hemmamatcher med sitt favoritlag i hockeyns SHL eller i Fotbollsallsvenskan är en annan form av social hobby som är väldigt trevlig.

Anordna fest

Ytterligare en variant på en social hobby är att anordna olika typer av fester. Antingen kan man anordna den själv eller tillsammans med andra. Hur man än gör så blir det ju i alla fall socialt eftersom man träffas och umgås under festen. Extra roligt blir det ju förstås om man anordnar en fest med ett specifikt tema, där gästerna och man själv exempelvis klär ut sig och dylikt.