Hälsa, Tips, Träning

Få hjälp vid akut ryggskott

Ryggskott är ett vanligt problem, liksom övrig ryggsmärta. Faktum är att 80% av svenskarna vid något tillfälle har ont i ryggen. Lyckligtvis finns det hjälp att få för den som drabbas.

Det finns flera orsaker till ryggskott. Egentligen är ryggskott ett samlingsnamn för olika problem, med den gemensamma nämnaren att ryggmusklerna plötsligt krampar och stelnar till. Det kan därför vara klokt att gå till botten med orsaken till smärtan. Exempel på vanliga orsaker är slitna diskar och stillasittande, monotona arbetsställningar.

Även stress är en vanlig orsak. Det beror på att långvarig stress gör musklerna spända och dysfunktionella. Drabbas du av ryggskott kan det vara en god idé att besöka en naprapat. Han eller hon kan undersöka orsaken till ryggskottet och eventuellt utföra en manuell behandling av ryggen. På så vis kan du få smärtlindring och en snabbare läkningsprocess. Dessutom får du råd kring förebyggande egenvård.

Du kan exempelvis behöva träna och röra dig mer. Det kan handla om vardagsmotion som promenader, eller mer specifika styrkeövningar för ryggen. Smärtdämpande medicin kan underlätta i den akuta fasen, men är ingen långvarig lösning. Likaså är en inaktiv livsstil ofta en bidragande faktor till ryggskott. Därför är det bäst att gå till botten med ryggproblemen. Besök gärna Naprapatiska institutet för professionell hjälp.