Tips

Att planera en graviditet och vad du bör tänka på

Många tror att det är enkelt att bli gravid och att det kommer fungera på första försöket, men faktum är att många har det mycket svårare än så. En graviditet kan behöva planeras för att den ska ske och det finns en del saker du bör tänka på. Du bör till exempel se över din kost, framför allt ditt intag av koffein och alkohol som bör minskas.

Ta hjälp av hemmatester

Ägget i en kvinnas kropp kan enbart befruktas under 24 timmar på en menscykel och därför är det bra att ha koll på när det är dags för ägglossning. På ClearVi hittar du ägglossningstester som gör det enklare att veta när du är som mest fertil. Testet visar när ni har som störst chans att bli gravida och är mycket hjälpsamt när ni planerar att skaffa ett barn.

Livsstilsfaktorer

Det finns också en del faktorer i din livsstil som kan påverka möjligheterna att bli gravid. Vikten spelar en stor roll, såväl övervikt som undervikt kan påverka chanserna för en graviditet. Att träna för mycket kan också påverka ägglossningen, men normal motion är fördelaktigt. Stress sägs också påverka chanserna att bli gravid, då det kan leda till att ägglossningen fördröjs eller uteblir. Meditation kan vara ett bra verktyg för att motverka stress.