Hobbys, Resor

Resande som hobby

Att resa är att skaffa sig verkliga intryck och erfarenheter av någonting nytt som man aldrig förr skådat. Hela livet är en resa och vi gör vad som bäst faller oss in för att göra livet mer spännande och utvecklande.

Det är att resa och se nya miljöer är framåtskridande och varje gång vi rör på oss mot en ny destination så stimulerar vi oss och öppnar oss för nya människor och omgivningar. Har man levt på samma plats för länge kan det ibland vara dags för ett uppbrott för att besöka och se en ny spännande plats eller ett land.

Semesterresa

Gillar man att resa så är det inte fel att ta sig en svängom runt det vackra Europa. Börja med Storbritannien men åk inte till England och London i första hand. Titta gärna närmare på mångas favorit och älsklingsstad Edinburgh som det både har en fantastisk stadskärna som bjuder på det rikaste man kan tänka sig när det gäller musik, kultur och matupplevelser. Vill du boka en paketresa där boende, flyg och upplevelser ingår kan du besöka Reseshopens hemsida. Väljer du att resa på egen hand kan du välja att resa då den berömda Edinburghfestivalen går av stapeln och även om du inte fattar ett ord gäliska så kommer du vara glad och skratta med skottar medan du dricker en Guiness.

Om du inte har besökt Paris så har du missat något. Här går det verkligen att tala om kultur och mat. Frankrike är säkerligen Europas rikaste land när det gäller matkultur och gastronomi. I Paris hittar du över 30-talet restauranter som är med i den beryktade restaurantguide Guide Michelin.

Några hundra mil söder om Paris och förbi Pyreneerna ligger Baskien och Katalonien som är de enda delarna av Spanien som fortfarande känner sig som icke-spanska, åtminstone en del av folket i alla fall. I Baskien och staden San Sebastian kan du besöka några av Europas vackraste stränder med laguner som får folk att tappa hakan.

I Katalonien finns medelhavets enda metropol beläget vid en milslång sandstrand. Staden heter självfallet Barcelona och har du aldrig varit där så måste du dit så fort du kan och hinner. Här vill man bara att dagarna aldrig tar slut, nattlivet är något av det bästa i Europa och maten består av 30 olika europeiska kök som alla möts.