Hobbys, Nöjen

Fest med tema

Vi har många anledningar att ställa till med fest, vi har våra högtider som till exempel midsommar, påsk och andra storhelger. Visst är det trevligt att samla sina vänner och sin familj för en god måltid och njuta av varandras sällskap? 

Sedan 1995 så har det blivit allt vanligare med Halloween firande i Sverige med att barnen klär ut sig i olika kostymer som häxor spöken eller olika onda väsen. Att ringa på hos grannar och vänner och fråga ”bus eller godis” brukar och vara vanligt. Men så mycket bus blir det nog inte utan mest godis. Till barnens stora glädje.

Halloweenfest

Nu när Alla Helgons helgen börjar att närma sig så kan det vara läge att ha fest och maskerad med Halloweentema, att klä ut sig roar de flesta och med riktigt bra utklädsel så blir det hela så mycket roligare. På partykungen.se så hittar du de mest fantastiska halloweenmaskerna för din fest. Så varför inte börja planera redan nu så din utklädsel är på plats inför Halloween. Du hittar riktigt roliga och läskiga masker på Partykungen, så det kan ju vara en fördel att se till så man inte skrämmer slag på någon i sin närhet om man skulle ge sig ut på stan.

Gör en egen pumpalykta

Halloween

För att få till en lykta så behöver du en relativt stor pumpa som är fast och ser bra ut. Om det finns skaft på pumpan kan du börja med att skär ur botten och gröpa ur allt innehåll, gröp inte ur för mycket bara så pumpan sjunker ihop. Måla sedan ett ansikte med trekantiga ögon och en stor mun med tre tänder upp och två nere. Skär ut efter de linjer du ritat, ett tips är att bara sticka in kniven och dra ur den. Alltså inte såga. När ansiktet är urskuret så ställ några värmeljus på en ugnsplåt och ställ pumpan ovanpå ljusen. Sedan kan du dekorera runt om med löv, spindelväv eller annat som passar.

Se dock till att aldrig lämna levande ljus utan uppsikt, skulle ni gå ut så blås ut ljusen.

Tips på mat

  • Gör ett Häxbål som fördrink (recept)
  • Majs chips och tre olika röror (recept)
  • Pulled Pork (recept)
  • Korvfingrar, för de yngre (recept)
  • Sötpotatis cheesecake (recept)

Man brukar säga att det är gästerna som gör festen, och det är så sant. Du kan en eller två veckor innan börja göra en Spotifylista som du delar med gästerna. Så kan de fylla på med sina favoritlåtar som ni partajar till under kvällen. På så sätt blir fler involverade i musiken som ska spelas och det blir garanterat röj på dansgolvet då deras låtar spelas.