Hobbys, Läsa

Böcker som hobby

Att läsa är för många ett stort intresse och en del kan lätt plöja ett par, tre böcker i veckan. Böcker fungerar som en alldeles utmärkt hobby då det i princip finns hur många böcker som helst att läsa samtidigt som det också är väldigt lärorikt.

Läsa en bokI och med Internet går det idag att få tag i nästan vilken bok som helst, även för den som kanske inte har tillgång till ett stort bibliotek eller liknande. Vill man inte köpa böcker erbjuder även många bibliotek idag ett brett utbud av e-böcker, som man sedan kan läsa på antingen datorn eller läsplattan.

Om man vill göra sitt bokläsande lite roligare kan man kanske gå med i en bokcirkel eller starta en tillsammans med några vänner, i vilken man träffas förslagsvis någon gång varje vecka och diskuterar en intressant bok.

Vare sig man är en del av en bokcirkel eller ej kan det vara kul att ha ett tema eller dylikt i sin läsning. Kanske kan man ha som mål att läsa ett antal verk av en speciell författare. Om några veckor delas ju exempelvis årets Nobelpris i litteratur ut och då kan det ju alltid vara kul att läsa något av den författare som får priset i år. Generellt är ju verk av de författare som erhåller Nobelpriset i litteratur väldigt bra.

För den som söker en riktigt tung litterär utmaning är ett bra tips att ha som projekt att läsa något verk av samtliga Nobelpristagare i litteratur. Totalt har 109 författare mottagit priset genom åren, så antar man utmaningen har man verkligen något att bita i.