Hobbys, Nöjen

Så fixar du den perfekta festen

karnivalmask

Alla älskar en härlig fest och alla älskar den som bjuder in till fest! Följ dessa tips för festfixande så kommer din nästa fest garanterat att bli oförglömlig.

Tipsen är inspirerade av Passionär.

Bjud rätt folk

En fest är varken mer eller mindre än de närvarande gästerna, så se till att bjuda in människor som du finner intressanta samt som du tror kommer att trivas ihop och har saker gemensamt. Försök även att få till en lagom proportion mellan folk som träffat varandra förr och nya ansikten.

Sätt originellt tema

Att sätta ett originellt tema för festen gör genast att den sticker ut från mängden. Väljer du ett tema, exempelvis en viss tidsperiod, så se till att det genomsyrar alla aspekter av festen: mat, bordsdekorationer, musik med mera. En maskerad lättar alltid upp stämningen – få personer kan förbli stela och tillknäppta då de är iklädda kaninöron eller en superhjältedräkt. Det är inte heller svårt eller dyrt för folk att hitta maskeradkläder då sådana finns att köpa överallt på nätet. Utklädnad är även ett bra sätt för folk som inte känner varandra att ta kontakt, då man kan alltid ställa frågor om valet av maskeraddräkt.

Välj rätt spellista

Rätt musik är förstås superviktigt för att få igång festen och få gästerna på festhumör, så se till att välja ut musik som passar den feststämning du vill skapa. Det är lättare att få folk att dansa till musik de känner igen, så låt bli att spela dina ovanligaste skivor (hur stolt du än är över att ha dem i din samling) såvida inte musiken hör till festens tema. Att bjuda på en överraskning under festkvällen är ett säkert kort för att hålla gästerna på gott humör, exempelvis en duett framförd av värdparet eller ett litet spex. Att utlova en överraskning senare på kvällen kan övertala de kvällströtta att stanna kvar lite längre.