Hobbys, Inredning

Renovering som hobby

54617-old-renovation

Vissa är inte nöjda med att måla väggarna och köpa en ny matta som matchar soffan för att ha roligt. En del behöver få slå ner väggarna, byta kaklet i badrummet och göra en ny källartrapp för att ha roligt. 

Att ha renovering som hobby är ett hårt jobb. Man kan bara göra om sitt hus så många gånger. Vill man renovera ännu mer kan man försöka tjäna pengar på det. Genom att köpa ett renoveringsobjekt kan du lägga all hobbyenergi på att renovera och sedan försöka sälja huset för att tjäna en hacka. Eller så kanske det är dags att renovera sommarstugan eller förrådet på gården?

Är man smart väljer man att renovera billigt, annars kommer detta sluta som en väldigt dyr hobby. Och det finns en massa smarta knep att ta till.

Du kan skapa väldigt mycket med stan och kakel. Och detta behöver man inte köpa in nytt. Kakel går att få billigt genom att leta efter kakeltyper som håller på att gå ur sortiment. Man kan också efterlysa kakelplattor hos privatmänniskor som bara vill bli av med dem. På samma sätt kan man få tag på marksten för att göra mysiga stigar i trädgården, eller vara lite innovativ och använda inomhus.