Hobbys, Inredning

Inredning som hobby

Stort vardagsrum

Att göra om hemma är något de allra flesta tycker om. Men hur många tar det så långt att de kan kalla det en hobby?

De som verkligen anser sig ha inredning som en hobby har så gott som alltid i alla fall ett upprustningprojekt på gång. Om det inte är badrummet så är det köket eller sovrummet. Då man kan lägga ner så mycket tid att planera varje detalj i rummet så brukar det vara dags att börja om från början med det första rummen när man renoverat klart det sista. Precis som i andra hobbys så brukar även inredning involvera en stor mängd läsande av både böcker och magasin. Här kommer några tips om områden man kan fördjupa sig inom.

Stil

Modet inom inredning är något som utvecklas hela tiden  och oftast finns det flera strömmar som drar åt olika håll samtidigt. Här gäller det att känna till stilarna som gäller inte bara nu, utan även både från förr och framöver. Detta gör att du kan hitta något som passar just dig och gör rummet helt unikt.

Materialen

Det senaste åren har slit och släng mentaliteten fått sig en liten törn då modet har dragit sig mer år gedigna material som läder och solitt trä. Här finns det dock många fallgropar och enda sättet att undvika dem är kunskap. Om vi till exempel tittar på läder så finns det en otrolig variation. Att veta vilken typ av läder man tittar på betyder att man även har förståelse för hur möbeln åldras och kommer se ut både månader och år efter den köpts. Även materialvalet till golv är ett viktigt ämne. Sten är till exempel något som blir allt mer populärt och dessutom finns i extremt stor variation. Förutom natursten så finns det även en mängd artificiella kopior samt självklart kakel och klinkers. 

Inspiration

Det är viktigt med inspiration när man håller på och inreder. Även om man kan ha koll på färg och form så kan det ibland behövas titta på andra och hur de har tänkt när de inreder exempelvis ett vardagsrum. Det kan ju faktiskt vara så att man tappat lite av inspirationen om man under en period håller på och inreder sitt hem. Nätet är en källa till mycket och så även inspiration till heminredning.