Hobbys

Jakt som ett stort intresse

För många Svenska så är jakt ett stort intresse, för vissa mer en livsstil än en hobby. Även om de finns de som mer på hobbybasis är ute i våra marker för att jaga. Intresset intensifieras under vissa jakttider och älgjakten är den största jaktperioden som vi har i vårt avlånga land.

För en jägare så är jakten i kombination med naturupplevelsen det som lockar till detta intresse. Det kan vara svårt för den som aldrig varit med på jakt att förställa sig hur det är. Det kan ta timmar, ja till och med dagar innan något djur fälls då det är viktigt för en jägare att det främst är rätt djur som ska fällas under jakten. Det är också viktigt med rätt utrustning, framförallt vapnet men allt annat som har med jakt att göra. Allt från ryggsäckar till kläder.

Att få ge sig ut i naturen för jakt är som vi skrev tidigare en stor naturupplevelse. De flesta gångerna så är det tidig morgon som gäller när man ger sig ut och att få uppleva hur naturen vaknar till liv, höra en sprakande brasa och dricka en kopp kaffe medans man väntar på att rätt djur ska dyka upp är vansinnigt spännande. Adrenalinet som börjar stiga när man hör något närma sig och antingen det antiklimax som uppstår när man ser att det inte var något speciellt. Eller den känslan när den stora älgen står perfekt för att fällas.