Hobbys, Tips, Träning

BMX ett stort intresse

Det kanske är så att du har BMX som ett stort intresse. Det är en cykel som är en robust byggd cykel för att tåla lite tuffare cykling. BMX är en förkortning för Bicycle Motocross och härrör till vanlig motocross. Ursprungligen så användes cykeln på motorcrossbanor  men idag så finns det specialbyggda banor där man kan cykla med sin BMX.

Nu behöver du inte enbart tävla om du skaffar din en cykel av detta slag. Man kan ha mycket skoj och oavsett ålder så kan man få utlopp för sin cykelglädje och det är en fantastisk bra träning för kroppen. Du hittar BMX cyklar i butiker som Cykelkraft som säljer olika typer och modeller av cyklar. Välj passande modell och kom igång med ditt cyklande på en helt annan nivå än tidigare och vanlig cykling.

I Sverige så är 1983 ett årtal då de som sakta börjades med BMX Racing i Sverige. Tävla det gör man med åtta personer på banor byggda för detta, det är hopp och kurvor som på en riktigt motocrossbana. Det går även att tävla i freestyle där domare avgör de tricks som görs. 2020 så kommer detta att vara en gren i Olympiska spelen. Nu kanske du inte blir den som ställer upp i OS detta år, men vem vet i framtiden.

Du kan kolla upp om det finns någon lokla cykelklubb i din närhet om de har BMX i sin verksamhet. Om inte så får ni entusiaster se till att det blir en avdelning för er sport. Lycka till med er cykling framöver och vi hoppas att ni kanske kommer till något OS i framtiden.