Inredning, Pyssel, Tips

Billig köksrenovering

Du som älskar att renovera och tycker om inredning vet att sådana saker brukar kosta. Renoveringar drar gärna iväg i pris, det är svårt att veta de exakta kostnaderna förrän det är färdigt. Men det finns möjligheter att renovera billigt. Den här gången tänkte vi berätta hur du kan renovera köket på ett billigare sätt. 

Nytt kakel på det gamla

Du kan få en helt ny känsla i köket bara genom att köpa nytt kakel. Du behöver inte ens ta bort det gamla om du inte vill, det går lika bra att kakla över det gamla kaklet. Det finns kakel i regnbågens alla färger och nästan alla former du kan tänka dig. Ofta har vi inte så mycket kakel i köket, några rader ovanför diskbänken räcker för de flesta. Det gör det möjligt att leka lite mer med färg och form utan att det ta över. Eller så kan du gå mer traditionellt men öka antalet rader eller täcka hela väggen!

Måla skåpluckorna

Slipa ned luckorna och grunda med häftgrund så den nya färgen har något att fästa i. Måla med en skumgummiroller om du ha dem så släta som möjligt. Eller så väljer du en lackpensel om du vill ha det handmålade utseendet. Var noga med att slipa lite och torka av ytan för varje lager förutom det sista. Då slipper du ojämnheter och damm som kan ha fastnat under färgen. Gillar du inte tanken att måla luckorna själv finns det företag som kan sprejmåla dem men det kostar så klart mer.