Foto, Hobbys

Ta hjälp av en drönare

shutterstock_237321076

Drönare är definitivt den senaste snackisen när det kommer till foto och film. Många anser att drönare inte bör användas eftersom de kan ta sig in på privat område och ta bilder. Andra människor ser istället fördelar med drönare, just eftersom de kan ta bilder från fräcka vinklar.

En drönare är som en liten flygande farkost med kamera. Om du gillar att ta bilder kan det vara dags att ta din hobby till nästa nivå. Med en drönare kan du ta riktigt tuffa bilder från ovan. Drönare är förutom själva kamerafunktionen även roliga att flyga runt med.

Just nu finns det några olika varianter av drönare. Vissa är ganska stora, medan andra är mindre och mer lätta att använda. De flesta drönare som säljs till konsumenter tillverkas idag av ett kinesiskt företag, DJI, som har redan börjat fundera på nästa steg och har nu kommit fram till en funktion för drönare som kan bli verklighet. Tanken är att framtidens drönare lättare ska kunna ta sig upp i luften och hålla sig mer stabila. Dessutom vill företaget att drönarna inte ska behöva styras med kontroll, utan istället kunna flyga helt själva och undvika hinder. Detta är väldigt praktiskt, eftersom du inte behöver styra drönaren utan istället kan posera för bilder, cykla bredvid drönaren eller ha drönaren som en festfilmare.

Hitta en bra drönare

Även om framtidens drönare verkar riktigt coola får vi än så länge hålla till godo med de modeller som finns idag. Men enheterna som finns på marknaden idag är inte alls fy skam, de heller. Exempelvis kan du köpa riktigt högkvalitativa exemplar från DJI på nätet. Beroende på vilken variant av drönare du väljer kan du sammankoppla mobiltelefonen och snabbt få tillgång till bilderna där. Det finns både enklare drönare och mer avancerade varianter. Vissa kostar några hundralappar medan andra hundratusentals kronor.