Nöjen, Tips

Planera en Baby Shower

Som med så mycket annat så kommer detta med Baby Shower från USA. Syftet var att den blivande modern skulle få lära sig hur det är att vara mamma. Idag så ser det annorlunda ut och det är mer ett tillfälle för alla att under en stund få vara tillsammans och ge både mor och det kommande barnet gåvor av olika slag.

Inför en Baby Shower

Det är en överraskningsfest som anordnas av den blivande mammans väninnor. Så det gäller att man inte försäger sig eller på något sätt visar att det är något trevligt på gång för den blivande mamman i fråga. Det kan vara svårt att hålla koll vilken dag som kan passa så någon i hennes närhet bör få veta om detta och kan meddela vilken dag som passar bäst.

Dela upp vem som ska fixa vad

Det finns en fördel att dela upp vad som ska göras hos det gäng som ska vara med på kalaset. Någon beställer hem Baby Shower dekoration som behövs för att skapa rätt stämning där man ska hålla till. Några ordnar med att baka några tårtor av något slag och annat gott att äta under tillställningen. Det ska även ordnas med någon quiz eller lekar så det kan delas ut olika ansvarsområden till alla som ska delta i detta.

Vilka får komma?

Även om det traditionellt brukar vara mammor och blivande mammor på en baby shower så kan det idag inkludera även fäder. Självklart så gör ni som ni känner och det är huvudsaken att den blivande mamman och kommande baby blir duschad (shower) av presenter. Lycka till med både planeringen och genomförandet av er Baby Shower.