Hobbys, Tips

Hobbyprickskytte i trädgården

Prickskytte låter först som något du gör i lumpen eller går till en skyttebana för att prova på. Men du kan faktiskt göra detta hemma på din egen tomt med lite andra medel. Här följer några metoder du kan välja mellan.

Luftvapen

Luftvapen har varit populära i många årtionden och en inte obetydlig antal av er som läser detta kanske till och med hade en luftvapen hemma när ni växte upp. Förr var luftgevär som man pumpade upp själv standarden på många håll. Men idag har det blivit allt med vanligt med kolsyrepatroner och du kan exempelvis skaffa en kolsyrerevolver och få känna dig som en riktig cowboy när du försöker träffa bullseye på tavlan.

Pilbåge

Pilbåge är ett annat roligt alternativ som många säkert redan provat på. Även om det kanske bara var en liten leksaksbåge med sugproppspilar. Som vuxen vill man ju dock ha en lite mer rejäl pilbåge som faktiskt kräver lite styrka och teknik för att dra tillbaka. Ljuden och känslan av att loss pilen rakt in i måltavlan är väldigt tillfredsställande och du kommer hela tiden bara vilja skjuta en pil till.

Blåsrör

Blåsrör är nog det billigaste sättet att få prova på lite prickskytte, men inte mindre roligt för det. Det krävs i regel inte många försök innan du får kläm på hur du ska hålla blåsröret och blåsa i det för att den lilla pilen ska flyga ut med förvånansvärd hastighet från andra änden. Du kan sedan utveckla din teknik och börja träffa måltavlan från längre och längre bort.