Hobbys, Inredning, Tips

Inredning och design som hobby

Tack vare alla inredningsprogram på tv om hur vi fixar våra hem, trädgårdar och sommarstugor så har intresset ökat bland alla hobbyinredare. Det handlar om allt från att helrenovera hemma för att sedan inreda och designa sin hemmiljö. Vanligast är dock att det blir ett rum åt gången, och förutom att tapetsera om ett rum här och lägga ett golv där så är badrum och kök de vanligaste stora projekten i ett hem som genomgår en förvandling.

Tackla badrumet

Om du har planer på att renovera ditt badrum så fundera på vad som är viktigt för dig. Design? Funktionalitet? Trender? Har du ett genuint intresse för inredning och design så spelar självklart dagens trender, mönster och material en stor roll men tänk även på att ett badrum renoveras kanske inte förrän om 10 år igen eller till och med 20 eftersom det innebär ganska stora kostnader. Du ska kunna känna dig nöjd och tillfreds med det i många år. Titta på passande nätbutiker för att hämta inspiration och skapa något tidlöst.

Naturmaterial som grund

Idag är naturmaterial som sten och trä mycket populära i badrum. Detta influeras av span som har varit på tapeten i några år, och de flesta hobbyinredare försöker att återskapa denna rogivande spa-känsla i sitt hem. Har du tillräckligt med utrymme kan du till och med göra en egen relaxavdelning i ditt badrum. Har du möjlighet att påverka innan renoveringen sker så ta dig tid att rita upp en plan, välj dina material och skapa en avdelning i badrummet för avkoppling. Finns det inte plats för ett helt spa så ställ in en liten sittgrupp. Ett badrum är verkligen ett rum i huset som gjort för att uttrycka ett inredningsintresse eftersom så mycket kan åstadkommas endast med val av material. Så för dig som är intresserad av inredning och design, här har du din möjlighet att skapa!